07. 03. 2020.

SsangYong Španija uspešno je završila Dakar Rally treću godinu uzastopno!

SsangYong Španija uspešno je završila Dakar Rally treću godinu uzastopno!

Ukupno 33. pozicija i 10. u kategoriji T1.3
▪ Uspešno završili Dakar Rally 3 uzastopne godine sa Tivoli DKR 2018. godine, Rekston DKR 2019. i Korando DKR 2020. godine
▪ Ssangyong će nastaviti svoje različite globalne aktivnosti na promociji svoje tehnologije i brenda

7. marta Ssangyong Motorsport tim Ssangyong Španija, koji je izazvao Dakar Rally, najprestižnije svetsko takmičenje sa terenskim automobilima, uspešno je započeo relly da bi postigao treću uzastopnu godinu vožnje nakon uspešnog prolaska kroz prvu deonicu.
Dana 4. marta, 42. reli Dakar najavio je početak podijuma u ​​selu Dakar u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, motociklima, motociklima sa četiri točka, automobilima i SSV-ovima (višenamenska terenska vozila). U svakoj kategoriji učestvovalo je ukupno 342 tima, a prva trka je započela 5. avgusta.
Od Džede do Al Vajha, Ssangyong Motorsport Team završio je trku na ukupnoj razdaljini od 752 km, završivši 10. u kategoriji T1.3 i 33. mesto u ukupnom plasmanu.
Oscar Fuertes i Diego Vallejo, vozač rođen u Madridu i galicijski suvozač bili su prezadovoljni svojim učinkom i načinom na koji je nastupio Korando DKR što je premašilo njihova očekivanja što im je omogućilo da uspešno završe trku. Sssangyong Španija postigla je cilj „Kompletiranje Reli Dakar za 3. godinu zaredom “sa Tivoli DKR 2018. i Rekton DKR 2019. i Korando DKR ove godine.

Korando DKR je reli automobil sa pogonom na zadnje točkove koji je modifikovan na osnovu dizajna Korando opremljenog 6.2L V8 benzinskim motorom snage 450 ks i maksimalnom brzinom od 195 km / h koji je objavljen početkom ove godine.
Ssangyong Španija izrazio da je samo po sebi smisleno to što su uspeli da završe trku gde više od polovine timova koji učestvuju koji izazivaju Dakar relly, trku pakla, ne uspeju da je završe, zahvalivši se navijačima na svoj podršci i interesovanju, i da će i ubuduće nastaviti da sprovode globalne aktivnosti na promociji Ssangyong-ove tehnologije i brenda.

Fuertes i Vallejo zaredom postižu 36 završenih etapa u izdanjima Dakara u kojima se takmičio Ssangyong Motorsport; solidan dokaz izvanredne pouzdanosti „zmaja“. „Veoma smo zahvalni brendu i sponzorima koji su nas pratili od početka ove velike avanture“, navodi Fuertes, svestan činjenice da iza ovog dobrog rezultata stoji sjajan timski rad.

Izdržljivost Ssangyonga je još vrednija pažnje jer je ovo bio veoma brz Dakar u celini, koji je zahtevao veliki napor vozila i pun fokus vozača i suvozača. Da bi to dokazao, vozilu Ssangyong trebalo je 53 sata, 59 minuta i 52 sekunde da bi prešlo skoro 5.000 kilometara s vremenom, dok je u prethodnom izdanju u Peruu trebalo preko 63 sata da pređe 3.000 km. Odnosno, Korando DKR morao je brzo da se trka i podnese napor bez ijednog problema. Byund-tae Yea, izvršni direktor Ssangyong Motor Compani rekao je, „Pozdravljam Ssangyong Motorsport Team za postizanje cilja tri godine zaredom sa odličnim rezultatom kroz sve sekcije na najprestižnijem svetskom takmičenju u terenskim automobilima. I dodao je „Ojačaćemo razne globalne aktivnosti za promociju tehnologije i brenda kompanije Ssangyong i aktivno ćemo težiti ka širenju globalne prodaje.“

Povratak na listu

www.ssangyong.co.rs koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, integracije s društvenim mrežama. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.